Skyggen Multisproglig Workshop

Titel:   At skabe og at udøve!

Workshopholdere:

 

Målgruppe
Antal:
Varighed:

Fritz Gerhard Berthelsen, musiker og performer
&
Ejnar Kanding, komponist og klangregisør
Fra 3-6 klasse.
Op til en skoleklasse med deres lærer
4 x 45 min.
Indhold
Overordnet skal eleverne i skyggens sceniske setup mime sig gennem en kort version af forestillingen.
Eleverne opdeles i ca. 12 på hvert hold. Et skabende hold og et udøvende hold.
Holdene samles til sidst og spiller resultatet ved en forældrekoncert samme aften. Varighed ca. 5-20 min. – en ramme med elastik, der afpasses i 2 – 4 x 45 min. lektioner alt efter elevernes formåen og motivation.
Dele
1) Icebreaker øvelse
Video præsentation 20 sekunder hver elev, med en sætning de selv vælger deres facebookprofil de må gerne lave bevægelser til. Alle 24 elever optages på en række i et og samme hug. Hver elev siger sit navn og et citat fra sin egen facebookprofil. Videoen vises senere som start på workshoppens forestilling ved fremførslen for forældrene om aftenen, underlagt en groovy rytme fra forestillingen. Basklarinetten vil spille indslag ind mellem hvert 4-5 indslag. En morsom måde at få alle “i spil”.
2) Omkvæd
Vi har valgt at fange elevernes opmærksomhed i et godt rytmisk groove fra forestillingen (Rejsen), som de kan spille med på med håndinstrumenter, som vi medbringer til lejligheden. Det bliver workshoppens “Fede” omkvæd. Eleverne kan rappe vers, spille rytmeinstrumenter eller pennywistle, hvis nogen vil danse gør de det. Vi instruerer og organiserer.
3) Indstudering
Den Udøvende gruppe
Eleverne – som jo har set forestillingen om formiddagen – får udleveret et ark med 2-3 billeder fra en af forestillingens scener. Eleverne skal opdelt i grupper på 2-3 elever, mime deres scene som skygger bag lærredet, som er oplyst af projektoren. Karakteristiske skygge-rekvisitter vil være til rådighed. Højest 30 sekunder på hver scene (gruppe). Den skabende gruppe
Den Skabende (devices der optager, råbekor, tromme grooves):
Skal med deres eget device optage 3-5 forskellige lyde, som vil blive afspillet fra en sampler. Med stemmer og rytmeinstrumenter kan de synge, lave lyde og spille (råbekor og trommegrooves).
Alt lægges ovenpå skyggens elektroniske grundlayout.
En tekststreng eller 2 kan evt. forberedes og vises på en projektor.

4) Resultat
Samlet generalprøve og Fremførsel gøres parat til om aftenen.